Pregled 5.kola seniorske lige KS Herceg Bosne

Rama – Busovača 95-67
Nakon poraza u prošlom kolu od Troglava, ekipa Rame se uvjerljivom pobjedom protiv ekipe Busovače zahvalila svojim navijačima koji su kao i uvijek do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu. Ovogodišnje pojačanje Rame – Marin Mikulić bio je najefikasniji na utakmici sa 27 poena, čemu je dodao po 3 skoka i 3 asistencije.
Pepi Sport – Troglav 88 -75
Poslije tri jako izjednačene četvrtine, ekipa iz Mostara je uspjela slomiti otpor nezgodnih livnjaka u četvrtoj i slaviti pobjedu. Kod domaćih Robert Soldo nastavlja u dobrom ritmu, tako je i ovu utakmicu bio najefikasniji sa 34 poena, 7 skokova i 6 asistencija.
Tomislav Jako Bau – Grude 78-73
Neporažena ekipa Gruda nošena pobjedom protiv Čapljine došla je u Tomislavgrad gdje se za naše uvjete dogodila jedna američka priča. Dva igrača domaćih su uz pobjedu koja važi za izmenađenje kola, dodala i po tripl dabl. Naime Bože Lučić je uz svojih 19 poena, uhvatio 16 lopti i tome dodao 10 asistencija što mu je bilo dovoljno za index korisnosti od 45, dok je organizator igre Danijel Škarica sa 24poena 11 skokova i 11 asistencija zaključio ovu “čarobnu noć” za domaćine.
Prvi Koš – Brotnjo 69-56
U petak je u Vitezu odigrana prva utakmica 5. kola lige HB. Obje ekipe su u ovaj susret ušle sa ambicijom o prvoj pobjedi ove sezone. U rezultatskoj klackalici, zadnja četvrtina je odlučila pobjednika te je tako nakon 4 vezana poraza domaća ekipa predvođena Jakovom Matoševićem (21p-5sk) slavila pred svojim navijačima. Koliko ova pobjeda znači mladoj ekipi Prvog Koša možete poslušati u izjavi najboljeg pojedinca meča.
Ovo kolo će u srijedu zaključiti ekipe Čapljine i Široki 2.
2023-11-20T10:51:03+01:00