Održan seminar za trenere i suce KS HB

Košarkaški savez Herceg  Bosne i  Košarkaška akademija Herceg Bosne organizirali su seminar za košarkaške trenere u Širokom Brijegu. Seminar je bio praktične naravi i odnosio se u prvom redu na iskustva u pripremi mlađih košarkaških naraštaja za igru. Seminar je okupio pedesetak trenera iz svih klubova koje okuplja KS Herceg – Bosne, a predavači su bili stručni voditelj Akademije KS Herceg – Bosne Romeo Bilinovac, te hrvatski stručnjaci na radu u BiH, trener Širokog Danijel Jusup i trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

-Jako smo zadovoljni radom u Širokom Brijegu, odzivom trenera i predavanjima. Ispunili smo svoju edukacijsku zadaću, nastojimo u skladu s našim mogućnostima svim našim trenerima osigurati praćenje najnovijih trendova u košarkaškoj igri, – kazao je Romeo Bilinovac.

Usporedo s trenerskim održan je i sudački seminar u Čitluku i Širokom Brijegu. Seminar je okupio 48 sudaca iz KS Herceg – Bosne, a među njima je sve više mladih sudaca. Predavači su bili iskusni međunarodni suci Petar Obradović iz Čapljine i Ademir Zurapović iz Tuzle.

-To je naša već uhodana praksa. Prije svake sezone suci prolaze seminare i obvezna testiranja koja je propisala FIBA. Sve naše aktivnosti usklađene su s aktima KS Herceg – Bosne i aktima KS BiH, a time i s aktima Fibe i mi smo primjer drugima kako se treba ponašati. I naši mladi suci stekli su određeno iskustvo i vjerujem da ćemo u novoj sezoni imati još bolje suđenje, – kaže povjerenik natjecanja Prve lige Herceg – Bosne Božo Bošnjak.

Prvoligaško natjecanje u KS Herceg – Bosne u novoj bi sezoni trebalo okupiti klubove koji su nastupili i prošle sezone, uključujući prvaka Grude, koji iz financijskih razloga nije prešao u Prvu ligu BiH, a u natjecanje se vraćaju i Brotnjo iz Čitluka i Vitez.

Fotografije pogledajte na linku ispod :

https://www.facebook.com/KSHercegBosne/posts/1861747620579352?__xts__[0]=68.ARCuDxy-_DfEIB7LIB9g-qu_KHCuubBjauvpPkKLmoqHt8vMR-mIjec0MwX9-jL4fxJQa7OyoTaJ4iZNZuC2IhABXQ8aH7uVGpkEnG50tIc9toJOW9RrXQ0CyvemUXzxzbSZYhuW-5chT3jjNUGWE6tLMH2t-FIA-cG_coJsvYg-yz1nIVBdcA&__tn__=-UC-R

2018-10-02T10:03:27+00:00