Kadetska selekcija KS Herceg-Bosne uvjerljiva na prvom danu turnira.

“KS Herceg-Bosne – KK Bosna : 109 – 54”

Na Jahorini se ovih dana igra najjači košarkaški međunarodni turnir u BiH u kategoriji kadeta. Sudionici turnira su beogradski Partizan, Igokea, sarajevska Bosna, Kos, Partizan Pale kao i po prvi put selekcija košarkaškog saveza Herceg-Bosne . Sve ekipe su nositelji razvoja košarke u svojim sredinama – šta znači beogradski Partizan za košarku ne trebamo spominjati, Igokea je i prošloj sezoni osvojila juniorski turnir eurolige itd. Osim samih klubova i igrača, turniru nazoče i selektori reprezentacija, košarkaški radnici itd.

Muška kadetska selekcija KSHB se okupila po prvi put nakon skoro 20 godina i nije ničim razočarala. U prvom kolu su pobijedili sarajevsku Bosnu sa 109 – 54.

Danas je druga utakmica u 10h sa beogradskim Partizanom a u petak je utakmica za konačan plasman.

Nakon uspješnog kampa u Neumu, ovim su nastavljene aktivnosti na okupljanju selekcija KS Herceg-Bosne B i njihovim prezentiranjima košarkaskoj javnosti. Planira se da sljedeca aktivnost bude odlazak ili organizacija turnira u kategoriji djevojaka kadeta, gdje nase cure postižu izvanredne uspjehe. Čestitke igračima i trenerima kadetske selekcije KS Herceg- Bosne !!!

 

 

2023-08-24T09:54:44+02:00