HKK Široki osvojio Kup Herceg Bosne

Košarkaši Širokog pobijedili su momčad Čapljine u finalu Kupa Herceg-Bosne igranom u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini s rezultatom 48:73.

Široki je u ovu utakmicu ušao kao veliki favorit s obzirom na dobre igre u Prvenstvu BiH i ABA 2 ligi, ipak akumilirani umor od brojnih putovanja i početni podcijenjivački pristup Širokobriježana bio je dobra šansa za Čapljince.

Otvaranje utakmice bilo je izrazito loše, jer su obje momčadi postigle vrlo mali broj poena, no Široki je tu bio još gori jer je u prvoj četvrtini postigao samo pet poena.

A za Čapljince se opet može reći da su u prvoj dionici bili manje loši od Širokobriježana, jer i oni su postigli (svega) 12 koševa.

Ipak Široki je u drugoj četvrtini ubacio u “dvije brzine više” i pokazao zašto je bio favorit u ovoj utakmici. Glavne vedete momčadi s Pecare su se probudile, proradio je šut izvana i vrlo brzo je prednost Čapljinaca iscurila odnosno prešla na stranu gostiju.

Hvala Upravi,trenerima i igračima HKK Čapljina na izvrsnoj organizaciji i pravom sportskom ponašanju za vrijeme finalne utakmice Kupa KS Herceg Bosne. Također, čestitamo upravi ,trenerima i igračima HKK Široki na zasluženom osvajanju još jednog trofeja , uz želju da dostojno kao i do sada predstavljaju Košarkaški savez Herceg Bosne na završnom turniru Kupa BiH .

2020-01-21T10:09:15+01:00